Command Palette

Search for a command to run...

Fastholdelse af indskærpelser vedrørende hygiejnisk indretning og risikoanalyse

Dato

23. januar 2017

Nævn

Miljø- og Fødevareklagenævnet

Eksterne links

Læs hele sagen

Kategori

Fødevarer

Højdepunkt

Afgørelse om indskærpelser om hygiejnisk indretning og risikoanalyse Fødevareministeriets

Klagecenter for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri fastholdt Fødevarestyrelsens afgørelse vedrørende en virksomheds hygiejniske indretning og risikoanalyse.

Baggrund for klagen

  • Virksomheden klagede over Fødevarestyrelsens indskærpelser vedrørende hygiejnisk indretning og risikoanalyse, som medførte gebyrbelagt opfølgende kontrol.

Klagecentret stadfæstede Fødevarestyrelsens afgørelse, da virksomheden ikke overholdt hygiejnereglerne og kravene til egenkontrol.

Begrundelse for afgørelsen

  • Hygiejnisk indretning: Håndvaskens placering var ikke hensigtsmæssig, hvilket vanskeliggjorde adgangen for medarbejdere. Klagecentret lagde vægt på Fødevarestyrelsens fotodokumentation.
  • Risikoanalyse: Virksomhedens risikoanalyse omfattede ikke opbevaring af tomatsovs i op til 12 timer uden for køl, hvilket var længere end producentens anbefaling. Dokumentation fremsendt efterfølgende ændrede ikke på dette forhold.

Afgørelsens grundlag

Afgørelsen er baseret på:

  • Kontrolrapport af 22. februar 2016
  • Fødevarestyrelsens indskærpelser af 1. april 2016
  • Virksomhedens klage af 25. april 2016
  • Fødevarestyrelsens bemærkninger af 23. maj 2016

Klagecentrets afgørelse kan ikke ankes til anden administrativ myndighed.

Lignende afgørelser