Fastholdelse af indskærpelser vedrørende hygiejnisk indretning og risikoanalyse
Dato
23. januar 2017
Nævn
Miljø- og Fødevareklagenævnet
Eksterne links
Læs hele sagenKategori
Fødevarer
Højdepunkt
Afgørelse om indskærpelser om hygiejnisk indretning og risikoanalyse Fødevareministeriets
Klagecenter for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri fastholdt Fødevarestyrelsens afgørelse vedrørende en virksomheds hygiejniske indretning og risikoanalyse.
Baggrund for klagen
- Virksomheden klagede over Fødevarestyrelsens indskærpelser vedrørende hygiejnisk indretning og risikoanalyse, som medførte gebyrbelagt opfølgende kontrol.
Klagecentret stadfæstede Fødevarestyrelsens afgørelse, da virksomheden ikke overholdt hygiejnereglerne og kravene til egenkontrol.
Begrundelse for afgørelsen
- Hygiejnisk indretning: Håndvaskens placering var ikke hensigtsmæssig, hvilket vanskeliggjorde adgangen for medarbejdere. Klagecentret lagde vægt på Fødevarestyrelsens fotodokumentation.
- Risikoanalyse: Virksomhedens risikoanalyse omfattede ikke opbevaring af tomatsovs i op til 12 timer uden for køl, hvilket var længere end producentens anbefaling. Dokumentation fremsendt efterfølgende ændrede ikke på dette forhold.
Afgørelsens grundlag
Afgørelsen er baseret på:
- Kontrolrapport af 22. februar 2016
- Fødevarestyrelsens indskærpelser af 1. april 2016
- Virksomhedens klage af 25. april 2016
- Fødevarestyrelsens bemærkninger af 23. maj 2016
Klagecentrets afgørelse kan ikke ankes til anden administrativ myndighed.
Lignende afgørelser