Command Palette

Search for a command to run...

Gældende

LOV nr 21147 af 11/10/1972

Udenrigsministeriet

Lov om Danmarks tiltrædelse af De europæiske Fællesskaber (Tiltrædelsesloven) Bilag 1 til loven: Traktat om oprettelse af Det europæiske økonomiske Fællesskab (EØF-traktaten), herunder konventionen vedrørende fælles institutioner for De europæiske Fællesskaber Bilag til EØF-traktaten I. Lister Bilag II. Liste omhandlet i Traktatens artikel 38 (* 1)

Lov om Danmarks tiltrædelse af De europæiske Fællesskaber Bilag 1 til loven: Traktat om oprettelse af Det europæiske økonomiske Fællesskab (EØF-traktaten), herunder konventionen vedrørende fælles institutioner for De europæiske Fællesskaber Bilag til EØF-traktaten I. Lister Bilag II. Liste omhandlet i Traktatens artikel 38 (* 1)

(Tiltrædelsesloven)

Bilag II

Liste omhandlet i Traktatens artikel 381)

    1 2

Position i Varebeskrivelse

Bruxelles-

Nomenklaturen

Kapitel 1 Levende dyr

Kapitel 2 Kød og spiseligt slagteaffald

Kapitel 3 Fisk, krebsdyr og bløddyr

Kapitel 4 Mælk og mejeriprodukter; fugleæg; naturlig honning

Kapitel 5

    05.04 Tarme, blærer og maver, hele eller stykker deraf, af andre dyr end fisk 05.15 Animalske produkter, ikke andetsteds tariferet; døde dyr af de arter, der er nævnt i kapitlerne 1 eller 3, uegnede til menneskeføde

Kapitel 6 Levende planter m. m.; afskårne blomster og blade

Kapitel 7 Spiselige grøntsager, planter, rødder og rodknolde

Kapitel 8 Spiselige frugter; skaller af meloner og

    citrusfrugter

Kapitel 9 Kaffe, te og krydderier med undtagelse af matee

    (pos. 09.03)

Kapitel 10 Korn

Kapitel 11 Mølleriprodukter; malt; stivelse; gluten; inulin

Kapitel 12 Olieholdige frø og frugter; diverse andre frø og

    frugter; planter til industriel og medicinsk brug; halm og foderplanter

Kapitel 13

ex 13.03 Pektin

Kapitel 15

    15.01 Fedt af svin og fjerkræ, udsmeltet eller udpresset 15.02 Talg (af hornkvæg, får eller geder), råt eller udsmeltet herunder »premier jus« 15.03 Lardstearin; oleostearin; lardoil og oleomargarin, ikke emulgeret eller opblandet eller på anden måde behandlet 15.04 Fedtstoffer og olier udvundet af fisk og havpattedyr, også raffinerede 15.07 Vegetabilske fedtstoffer og vegetabilske fede olier, rå, rensede eller raffinerede 15.12 Aninmlske og vegetabilske fedtstoffer og olier, hærdede, også raffinerede, men ikke yderligere bearbejdede 15.13 Margarine, compound lard og andet tilberedt spisefedt 15.17 Restprodukter fra behandling af fedtstoffer, fede olier eller animalsk og vegetabilsk voks

Kapitel 16 Varer af kød, fisk, krebsdyr og bløddyr

Kapitel 17

    17.01 Roe- og rørsukker i fast form 17.02 Andet sukker; sirup og andre sukkeropløsninger; kunsthonning, også blandet med naturlig honning; karamel 17.03 Melasse, også affarvet

Kapitel 18

    18.01 Kakaobønner, hele eller brækkede, rå eller brændte 18.02 Kakaoskaller og kakaoaffald

Kapitel 20 Varer af grøntsager, frugter eller andre planter og

    plantedele

Kapitel 22

    22.04 Druesaft i gæring samt druesaft, hvis gæring er standset på anden måde end ved tilsætning af alkohol 22.05 Vin af friske druer; druesaft, hvis gæring er standset ved tilsætning af alkohol 22.07 Andre gærede drikkevarer (f. eks. frugtvin, æblecider, rosincider og mjød)

Kapitel 23 Restprodukter fra næringsmiddelindustrien; tilberedt

    dyrefoder

Kapitel 24

    24.01 Tobak, rå eller ufabrikeret; tobaksaffald

Kapitel 45

    45.01 Naturkork, ubearbejdet, og korkaffald; knust, granuleret eller pulveriseret kork

Kapitel 54

    54.01 Hør, rå eller beredt, men ikke spundet; blår og affald af hør (herunder garnaffald og opkradsede klude)

Kapitel 57

    57.01 Hamp (Cannabis sativa), rå eller beredt, men ikke spundet; blår og affald af hamp (herunder garnaffald og opkradscde klude samt opkradset tovværk)

Noter

    1. Ifølge Rådets forordning nr. 7 af 18.12.1959 EFT 71/61 optages følgende produkter på denne liste.

      1 2
      Position i Varebeskrivelse
      Bruxelles-
      Nomenklaturen
      17.05 Sukker, sirup og melasse, aromatiseret eller tilsat
      farvestoffer (inklusive vaniliesukker eller vanillin)
      undtagen frugtsaft med sukkertilsætning i ethvert
      forhold.
      ex 22.08 Ethylalkohol, denatureret eller ikke denatureret,
      med enhver alkoholstyrke, fremstillet af land-
      ex 22.09 brugsprodukter, der figurerer i bilag II til
      traktaten, med undtagelse af akvavit, likør og
      andre alkoholholdige drikkevarer, alkoholholdige
      tilberedninger (såkaldte koncentrerede ekstrakter)
      til fremstilling af drikkevarer.
      22.10 Eddike.